10 parasta ilmaista ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoa (FOSS), jotka löysin vuonna 2020


Kun vuosi 2020 on päättymässä, on aika tuoda sinulle 10 parasta ilmaisen ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoa (FOSS), jotka olen tavannut tänä vuonna.

Jotkut näistä ohjelmista eivät välttämättä ole uusia, koska niitä ei julkaistu ensimmäistä kertaa vuonna 2020, mutta ne ovat minulle uusia ja olen löytänyt niistä hyödyllisiä.

Siksi haluaisin jakaa lyhyen katsauksen toivoen, että löydät niistä myös hyödyllisiä.

1. Atom-editori

Epäilemättä tämä on suosituin valinta. Ehkä se johtuu siitä, että en ole vain järjestelmänvalvoja vaan myös kehittäjä. Kun löysin tämän Linux-tekstieditorin, jonka on kehittänyt GitHub, se räjäytti minut täysin.

Atom on helposti laajennettavissa ylimääräisten pakettien kautta, jotka tarjoavat muun muassa koodin automaattisen täydennyksen monille kielille, FTP-ominaisuuksille ja sisäänrakennetulle selaimen esikatselulle.

Ota hetki katsomaan tätä esittelyvideota:

2. SeuraavaCloud

Yksi heidän omistamistaan u200bu200bensimmäisistä yhteistyökumppaneista aloitti NextCloudin erillisenä projektina, joka on kuvattu turvalliseksi kodiksi kaikille tiedoillesi.

Vaikka se herätti muutamia kipinöitä hänen ja ownCloud-yhteisön välillä, NextCloud näyttää olevan täällä pysyäkseen kilpailemassa ownCloudin kanssa yksityisenä pilviratkaisuna pääsemään ja jakamaan tiedostoja, kalentereita ja yhteystietoja.

3. Celestia

Koska jopa järjestelmänvalvojat ja kehittäjät tarvitsevat hieman häiriötekijöitä, voit käyttää Celestiaa (ilmainen 3D-tähtitiedeohjelma) navigoidaksesi maailmankaikkeudessa.

Toisin kuin muut planetaario-ohjelmistot, Celestia antaa sinun matkustaa koko aurinkokunnassa ja galaksissa, ei vain maan pinnalla. Kohti ääretöntä ja sen yli!

4. FreeRDP

Jos FreeRDP on työkalu, jonka haluat kokeilla.

Kehittäjät kuvailevat sen Windows Terminal Servicesin RDP-asiakkaaksi. Projektia isännöi GitHub, joten voit olla halukas tekemään yhteistyötä sen kanssa.

5. Flyspray

Jälleen kerran olen ehkä hieman puolueellinen tähän. Jos etsit virheenseuranta- ja projektinhallintaratkaisua, älä etsi enää virheenseurantaa.

Se tukee MySQL: ää tai PostgreSQL: ää tietokantapalvelimina ja tarjoaa äänestystoiminnot, sähköposti-ilmoitukset (vaatii erillisen sähköpostipalvelimen asennuksen ja määrittämisen) ja valinnaisen kertakirjautumisen (SSO) Facebook- tai Google-tileillä.

6. GNUCash

Jos olet seurannut henkilökohtaista, perheen tai yrityksen taloutta laskentataulukon avulla, voi olla aika kokeilla sopivampaa ratkaisua, kuten GNUCash.

Tämän FOSS-kirjanpito-ohjelmiston avulla voit pitää silmällä pankkitilejäsi, kulujasi ja tulojasi ja luoda mukautettuja, täydellisiä raportteja näillä tiedoilla. Sen käyttäjäystävällinen käyttöliittymä on plus vankille kirjanpitoperiaatteille, joita GNUCash käyttää hupun alla.

Virallisilla verkkosivustoilla on kattava UKK-osio, sovellusopas ja opastusopas. Näiden materiaalien avulla GNUCashin käytön oppiminen on näytelmää puistossa. Tämän lisäksi voit tilata postituslistoja, jos tarvitset apua tai jos sinulla on ongelmia GNUCashin kanssa.

7. LooginenDOC

LogicalDOC on sekä palkattu yritys- (maksullinen) että yhteisöversioina palkittu, verkkopohjainen dokumenttienhallintajärjestelmä. Sellaisena sen tavoitteena on tarjota laadukas menetelmä liiketoiminta-asiakirjojen ja tietueiden jakamiseksi edullisella ja turvallisella tavalla.

Lisäksi LogicalDOC antaa sinun hallita pääsyä näihin resursseihin turvaroolien kautta ja seurata muutoksia helposti versionhallinnan avulla. LogicalDOC voidaan asentaa sekä yhteen tietokoneeseen erillisessä tilassa, erilliselle palvelimelle jaettuna palveluna tai Software as a Service (SaaS) -ratkaisuna.

8. Tehosekoitin

Jos harrastat pelikehitystä, Blender, on ehdottomasti aika tarkistaa se.

FOSS-ratkaisuna se ei ole lyhyt verrattuna kaupallisiin työkaluihin. Sen lisäksi Blender on alustojen välinen, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä paitsi Linuxissa myös MacOS: ssa ja Windowsissa.

9. DVDStyler

DVDStyler on monialainen FOSS DVD -kirjoitustyökalu, jonka avulla voit luoda kauniita ja ammattimaisia u200bu200bDVD-levyjä video- ja kuvatiedostoihisi.

Sellaisena DVDStyler antaa sinun luoda omia interaktiivisia valikoita tai valita sisäänrakennettujen valikoiden joukosta, lisätä tekstitys- ja äänitiedostoja sekä käyttää videotiedostoja eri muodoissa.

Lisäksi tämä mahtava työkalu integroituu DVD-asemaan polttamaan levy samasta sovelluksesta.

10. OSQuery

Kuten nimestään käy ilmi, OSQuery tarjoaa pääsyn reaaliaikaisiin järjestelmätietoihin taulukkojen ja tapahtumien muodossa, joista voidaan kysyä käyttämällä SQL-tyyppistä syntaksia interaktiivisen kyselykonsolin kautta.

OSQueryn avulla voit tutkia järjestelmääsi tunkeutumisen havaitsemiseksi, ongelman diagnosoimiseksi tai vain raportin tuottamiseksi sen toiminnasta - kaikki käden ulottuvilla yhdellä työkalulla.

Jos sinulla on ainakin perustiedot SQL: stä, käyttöjärjestelmän yksityiskohtien saaminen OSQueryn sisäisten taulukoiden avulla on kakku.

Tarvitsetko vielä yhden syyn vakuuttaa sinut kokeilemaan OSQueryä? Se on kehitetty ja sitä ylläpitävät Facebookin ihmiset.

Tässä artikkelissa olen jakanut lyhyen katsauksen kymmenestä parhaasta FOSS-ohjelmasta, jotka olen tavannut vuonna 2020. Onko muita ohjelmia, jotka haluaisit meidän tarkistavan, tai haluaisitko ehdottaa olevan osa tulevaa artikkelia? Ole hyvä ja ilmoita siitä meille alla olevan lomakkeen avulla, ja olemme mielellämme katsomassa.