24 ilmaista avoimen lähdekoodin sovellusta, jotka löysin vuonna 2019


On aika jakaa luettelo parhaista 24 ilmaisesta ja avoimen lähdekoodin ohjelmistosta, jotka löysin vuoden 2019 aikana. Jotkut näistä ohjelmista eivät välttämättä ole uusia, koska niitä ei julkaistu ensimmäistä kertaa vuonna 2019, mutta ne ovat uusia ja ovat olleet hyödyllisiä minulle. Kirjoitan tämän artikkelin jakamisen hengessä toivoen, että myös jotkut näistä ohjelmista ovat hyödyllisiä.

Aluksi kannattaa ehkä etsiä ohjelmaa jakelun pakettienhallinnasta seuraavasti:

Fedora ja johdannaiset:

# yum search all package
Or
# dnf search all package

Debian ja johdannaiset:

# aptitude search package

OpenSUSE ja johdannaiset:

# zypper search package

Arch Linux ja sen johdannaiset:

# pacman -Ss package

Jos haku ei tuota tuloksia, siirry jokaisen työkalun verkkosivustolle, josta löydät erillisen paketin lataus- ja asennusohjeille sekä tietoja riippuvuuksista.

1. SimpleScreenRecorder

Voit käyttää Simple Screen Recorder -ohjelmaa ääni- ja videokuvaruutujen (koko näytön tai valitun alueen) luomiseen. Se on helppo asentaa ja käyttää, mutta samalla tehokas.

Olemme jo käsitelleet Simple Screen Recorderin perusteellisesti täällä: Kuinka tallentaa ohjelmia ja pelejä Simple Screen Recorder -sovelluksella.

2. Jaspersoft Studio

Jaspersoft Studio on raporttisuunnittelijaohjelma, jonka avulla voit luoda yksinkertaisia u200bu200bja hienostuneita raportteja sekä kaavioita, välilehtiä, taulukoita (ja kaikkea mitä voit odottaa näkevänne maailmanluokan raportissa) ja viedä ne moniin eri muotoihin ( PDF on ehkä yleisin).

Kysymys- ja vastausfoorumien ja käyttäjäryhmien lisäksi useita esimerkkejä ja esimerkkejä yhteisön verkkosivusto on loistava apu tämän monipuolisen ohjelman hallintaan.

3. Visual Studio -koodi

Visual Studio Code on saavuttanut merkittävän suosiotason verkko- ja pilvikehittäjien keskuudessa, jotka ovat myös Linux-käyttäjiä, koska se tarjoaa heti mukavan ohjelmointiympäristön, joka tukee laajennuksia toimintojen lisäämiseksi.

4. TuxGuitar

Jos olet kuin minä ja musiikki (etenkin kitara) on yksi intohimoistasi, rakastat tätä TuxGuitar-ohjelmaa, jonka avulla voit muokata ja soittaa kitarataulukoita kuin ammattilainen.

5. Ekiga

Vaihtoehto Microsoftin Skype: lle, Ekiga on videoneuvottelu- ja VoIP-ratkaisu GNOME: lle Linuxissa (mutta saatavana myös Windowsille).

6. Lasten toisto

Suuri vanhemmille, joilla on pieniä lapsia, Childsplay tarjoaa hauskoja muistitoimintoja oppimaan ääniä, kuvia, kirjaimia, numeroita, kuinka käyttää oheislaitteita (näppäimistö ja hiiri) ja muuta.

7. Dia

Kuten luultavasti arvata sen nimen perusteella ja yllä olevan kuvan perusteella, Dia on monipuolinen kaavioeditori, joka on verrattavissa Microsoft Visioon. Alkuperäisten muotojen lisäksi muita voidaan lisätä helposti muokkaamalla XML-tiedostoa. Kaaviot voidaan viedä useisiin tunnettuihin muotoihin (EPS, SVG, XFIG, WMF ja PNG, muutamia mainitakseni) jakamista ja helpompaa visualisointia varten.

8. FreeCAD

FreeCAD on yleiskäyttöinen 3D-tietokoneavusteinen suunnitteluohjelma, joka soveltuu käytettäväksi suunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Ottaen huomioon, että FreeCAD on FOSS, se on helposti muokattavissa ja laajennettavissa Python-komentosarjojen avulla.

9. Oma pilvi

Vaikka en ole millään tavalla uusi lapsi lohkossa, päätin sisällyttää Dropboxin, turvallisuus ja yksityisyys saavutetaan ilman suurta vaivaa ja annat sinun helposti määrittää räätälöityjä pilvitallennus- ja tiedostojen jakamisratkaisuja.

Olemme jo käsitelleet Owncloudin asennuksen perusteellisesti täällä: Luo henkilökohtainen/yksityinen pilvitallennusratkaisu Linuxissa

10. MediaWiki

MediaWiki on ohjelma Wikipedian kaltaisen verkkosivuston luomiseksi ja hallinnoimiseksi (itse asiassa Wikipedia itse perustuu MediaWikiin), jossa yhteisö voi lisätä, poistaa, päivittää ja palauttaa merkintöjä, ja tekijöille ilmoitetaan tällaisista muutoksista.

11. Bleachbit

Voit ajatella väliaikaisten tai muuten tarpeettomien tiedostojen poistamista, mutta se parantaa myös Firefoxin suorituskykyä ja tuhoaa tarpeettomat tiedostot turvallisesti palautumisen estämiseksi.

Olemme jo käsitelleet Bleachbitin asennuksen perusteellisesti täällä: Disk Space Cleaner ja Privacy Guard for Linux

12. CodeMirror

CodeMirror on erittäin tehokas Javascript-pohjainen tekstieditori verkkoselaimelle. CodeMirror sisältää syntaksikorostuksen yli 100 kielelle ja vankan API: n. Jos omistat verkkosivuston tai blogin, joka tarjoaa ohjelmointioppaita, CodeMirror on erittäin hyödyllinen työkalu.

13. GNU Health

GNU Health on ilmainen, erittäin skaalautuva terveys- ja sairaalatiedotusfoorumi, jota terveydenhuollon ammattilaiset ympäri maailmaa käyttävät parantaakseen vähäosaisten elämää tarjoamalla ilmaisen tekniikan, joka optimoi terveyden edistämisen ja sairauksien ehkäisyn.

14. OCS Inventory NG

Open Generation Next Generation tai OCS Inventory NG lyhyesti on kevyt verkkosovellus, jonka avulla verkon ja järjestelmänvalvojat voivat seurata 1) kaikkia verkkoon liitettyjä laitteita ja 2) koneen kokoonpanoa ja ohjelmistoja. niitä.

Projektin verkkosivustolla (lueteltu alla) on täysin toimiva esittely, jos haluat tarkistaa sen ennen kuin yrität todella asentaa ohjelmaa. Lisäksi OCS Inventory NG käyttää tunnettuja tekniikoita, kuten Apache ja MySQL/MariaDB, mikä tekee siitä vankan ohjelman.

15. GLPI

Usein yhdessä OCS Inventory NG: n kanssa käytettävä GLPI on monikielinen, ilmainen IT-omaisuudenhallintaohjelmisto, joka tarjoaa työkalut tietokannan rakentamiseen verkkolaitteiden luettelon kanssa, mutta sisältää myös työnseurantajärjestelmän posti-ilmoituksilla.

Muita erottavia piirteitä ovat muun muassa seuraavat:

  1. Interventiot historiaan
  2. ratkaisun hyväksyntä
  3. Tyytyväisyystutkimus
  4. Vie mainosjakauma PDF-, laskentataulukko- tai PNG-muotoihin

Olemme jo käsitelleet GLPI IT Asset Management -työkalun asennuksen perusteellisesti täällä: Asenna GLPI IT ja Asset Management Tool Linuxiin

16. Ampache

Online-äänen ja videon suoratoistosovelluksella ja käytä sitä mistä tahansa Internet-yhteydellä.

Vaikka Ampache on suunniteltu henkilökohtaiseksi sovellukseksi, Ampache sallii julkisen rekisteröinnin, jos järjestelmänvalvoja päättää ottaa ominaisuuden käyttöön.

17. Master PDF Editor (maksettu)

Master PDF Editor on helppokäyttöinen PDF-muokkaustyökalu PDF-dokumenttien käsittelyyn, jossa on tehokkaat monikäyttötoiminnot. Sen avulla voit lisätä tekstiä, luoda ja muokata pdf-tiedostoja, lisätä kuvia ja salata tiedostot. Master PDF mahdollistaa myös tiedostojen yhdistämisen yhdeksi tai asiakirjojen jakamisen useiksi tiedostoiksi.

18. LibreOffice-arvonta

LibreOffice Draw on LibreOffice-pakettiin sisäänrakennettu sovellus, jonka avulla voit luoda mitä tahansa helposti luonnoksesta monimutkaiseen ja tarjoaa keinot kommunikoida grafiikan ja kaavioiden kanssa. Draw-toiminnolla voit helposti avata ja muokata PDF-perustiedostoja.

19. Sitruuna POS

Jos omistat pienen tai keskisuuren yrityksen, tarvitset epäilemättä myyntipisteohjelman. Sellaisena Lemon POS voi olla hengenpelastaja sinulle. Se käyttää MySQL/MariaDB-tietokantaa tietojen tallentamiseen, ja näin ollen yhtä tietokantaa voidaan käyttää useiden aktiivisten päätelaitteiden kanssa samanaikaisesti. Kaiken lisäksi Lemon POS sisältää myös hakupaneelin, hintatarkistusapuohjelman ja työkalun painettujen raporttien luomiseen.

20. OpenShot

OpenShot on FOSS-videonmuokkausohjelma Linuxille, jonka avulla voit luoda "elokuvan, josta olet aina haaveillut" (sen kehittäjien sanoin) kotivideoillasi, kuvillasi ja musiikkitiedostoillasi. Sen avulla voit myös lisätä tekstityksiä, siirtymätehosteita ja viedä tuloksena olevan videotiedoston DVD-levylle ja moniin muihin yleisiin muotoihin.

21. LAN Messenger

LAN Messenger on monikielinen (tarvitaan kielipaketti) ja alustojen välinen (toimii Linuxissa, Windowsissa ja Macissa) pikaviestiohjelma lähiverkon väliseen viestintään. Se tarjoaa tiedostojen siirrot, viestien kirjaamisen ja tapahtumailmoitukset - kaikki ilman palvelimen asentamista!

22. Kirsikkapuu

Cherrytree on ilmainen ja avoimen lähdekoodin hierarkkinen muistiinpano-ohjelma, joka sisältää rikkaan tekstin muotoilun, syntaksikorostuksen ja edistyneet mukautusvaihtoehdot. Sen edistyneen haun ominaisuuden avulla voit etsiä tiedostoja tiedostopuusta poikki niiden polusta riippumatta.

Sen mukana toimitetaan pikanäppäimet, muistiinpanojen tuonti ja vienti, synkronointi pilvialustojen, kuten Dropbox, kanssa ja salasanasuojaus muistiinpanojen suojaamiseksi.

23. FlightGear

FlightGear on mahtava avoimen lähdekoodin lentosimulaattorityökalu, jota käytetään luomaan asiantunteva ja avoin lentosimulaattorijärjestelmä kokeiluissa tai akateemisissa ympäristöissä, ohjaajankoulutuksessa teollisuustekniikan ohjelmana DIY-käyttäjille jahtaamaan valitsemaansa jännittävää lentoa simulointisuunnittelu ja viimeisenä mutta varmasti ei vähäisimpänä hauskana, käytännöllisenä ja vaativana työpöydän lentosimulaattorina Linuxille.

24. MuseScore

MuseScore on avoimen lähdekoodin ilmainen ammattimaisen nuotintosovellus, jota käytetään luomaan, toistamaan ja tulostamaan kauniita nuotteja helppokäyttöisellä mutta tehokkaalla käyttöliittymällä.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa olen kuvannut 23 ilmaista ja avoimen lähdekoodin sovellusta, jotka olen löytänyt vuoden 2019 aikana, ja toivon, että se herättää kiinnostuksesi yhtä tai useampaa niistä.

Haluatko, että käsittelemme jotakin niistä yksityiskohtaisemmin tällä sivustolla? Oletko löytänyt toisen suuren FOSS-sovelluksen, jonka haluaisit jakaa muulle yhteisölle? Kerro meille vain alla olevalla kommenttilomakkeella. Kysymykset, kommentit ja ehdotukset ovat myös tervetulleita.