Puppy Linux – kokoelma useita Linux-jakeluja


Ensinnäkin haluan sanoa, että olen suuri Puppy Linuxin fani. Syy tähän on yksinkertainen: Puppy ja sen useat muunnelmat, jotka tukevat sovelluspaketteja Ubuntusta Slackwareen ja Arch Linuxiin, samalla kun se on yksi yleisimmin käytetyistä Linux-kannettavien käyttöjärjestelmistä.

Puppy Linux on Barry Kaulerin, Larry Shortin, Mick Amadion ja Puppy-yhteisön luoma jakelu. Se on kevyt Linux-jakelu, joka keskittyy helppokäyttöisyyteen ja minimaaliseen muistitilanteeseen.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää Puppy Linuxista, käytä aikaa tämän artikkelin lukemiseen.

Live Puppy Linux -ympäristö

Asenna tai kokeile Puppy Linuxia siirtymällä viralliselle sivulle ja lataamalla Puppy Linux järjestelmäarkkitehtuurillesi ja valmistelemalla asennus-/kokeiluympäristösi luomallasi USB-asemalla.

Jos et ole vielä tehnyt niin, tartu USB-porttiin ja polta Puppy Linux -kuva siihen millä tahansa USB-luontityökalulla. Kun olet tehnyt sen, voit yksinkertaisesti lisätä sen isäntäjärjestelmään.

Puppy Linux -käyttöjärjestelmän käyttö takaa useiden sovellusten olemassaolon, jotka ovat valmiita käynnistymään. Ihanteeni on kuitenkin Puppy Setup -ohjelma.

Ottaen huomioon, että Puppy Linux käyttää ramdiskia uskomattoman hyvin, Puppy Linux on yksi niistä harvoista distroista, joita voit todella päästä eroon käyttämällä yksinomaan ulkoisella medialla.

Puppy Linux yleensä latautuu nopeammin ei-asennustilassa joko CD-levylle tai USB:lle, koska se käyttää muistilevyä.

Puppy Linuxin ominaisuudet

Puppy Package Manager (PPM) on erikoinen siinä mielessä, että se esittää perinteiset tarballit .pet-paketteina. Toisin sanoen PET – lyhenne sanoista Puppy's Enhanced Tarballs - on paketinhallinta- ja laajennusmuunnelma Debian/Ubuntu-pohjaisiin järjestelmiin. Puppy Package Manager tukee kuitenkin edelleen tiedostoja .pkg.tar.gz (Arch), .deb (Debian), .tgz (Slackware) ja DotPet.

JWM:n ja Openboxin työpöytäympäristöissä Puppy Linuxin ydin on perustunut yksinkertaisuuteen ja kykyyn menestyä missä tahansa laitteistoympäristössä.

Osa Puppy Linuxin kaltaisen käyttöjärjestelmän houkuttelevuudesta on useiden pakettilähteiden luontainen arvo sekä kyky muuntaa toiseen ja pois. Tämän mahdollistavat työkalut ovat deb2pet, pet2tgz, pup2pet, new2pet ja dir2pet.

Alunperin Vector Linuxiin, joka puolestaan perustui Slackwareen, Puppy Linux aloitti vahvasti ja on nyt täysin itsenäinen nostaen sen samaan sarjaan Archin, Debianin ja sen aiemman Slackware-pohjan kanssa.

Puppy Linux -suositukset

Puppy Linux on ihanteellinen niille, jotka etsivät luonnostaan nopeaa kokemusta läpi ja läpi. Puppy Linuxin on tarkoitus menestyä myös huippuluokan laitteistoilla, vaikka se ei välttämättä sovellu yksinomaan halvemmille järjestelmille.

Teoreettisesti pienellä muistitilalla Puppy Linux kulkee vanhurskauden polkua, kun otetaan huomioon sen joustavuus, joka ylittää muiden distrojen tarjoaman.

Jos tarvitset jatkuvasti paketteja nykyisen päädistrosi ulkopuolelta, sinun on ilo tietää, että voit hyvinkin päästä eroon siitä, että Puppy Linux on yksi pysyvä distro, joka saa kunnioitusta kaikkialla, koska se pystyy tukipaketteja eri järjestelmäkannoista.

Mitä tulee käyttäjälähtöisiin järjestelmiin, Puppy Linux on ehdottomasti yksi niistä laulamattomista sankareista, jotka ovat ansainneet kunniamerkin Linux-maailman harrastajien keskuudessa.

Se tyydyttää monia käyttötapauksia, joista yksi on tärkein suurelle yleisölle. Tässä tapauksessa se on kevyt ja käyttövalmis milloin tahansa. Koiranpennun kasvojen tutun näköisellä logolla lisätty Puppy Linux on varmasti ansainnut herkkumme.