Ubuntu Budgien asennus ja tarkistus [Lightweight OS]


Ubuntu Budgie on uusi versio Ubuntusta, joka käyttää Budgie-työpöytää, joka on erittäin houkutteleva ja käyttäjäystävällinen työpöytäympäristö.

Toisaalta se on melko uusi, mikä tarkoittaa, että siinä ei ole jo paljon dokumentaatiota, johon viitata. Tämä artikkeli auttaa sinua pääsemään alkuun Ubuntu Budgien kanssa ja varmistamaan, että olet valmis mahdollisimman pian.

Ubuntu Budgien asennus

Tärkeä edellytys, jonka avulla voit saada Ubuntu Budgien järjestelmääsi, on Ubuntu Budgie .iso -kuvan lataaminen asemallesi.

Seuraavaksi sinun on käynnistettävä se USB-luojien artikkelissamme olevalla työkalulla – siirry isäntäjärjestelmään ja liitä se.

Näet Grub2-valikon. Valitse ensimmäinen vaihtoehto, joka ilmaisee käyttöjärjestelmän ja paina enter.

Useimmille Ubuntu-pohjaisille järjestelmille on ominaista mahdollisuus kokeilla käyttöjärjestelmää tai suorittaa suora asennus. Tässä tapauksessa se on suora asennus.

Seuraavassa vaiheessa sinun odotetaan valitsevan näppäimistöasettelusi.

Lisäbonus Ubuntu Budgie -asennusohjelmaan on mahdollisuus valita minimiasennus, joka muuttaa käyttöjärjestelmän kevyen tilan rajusti.

Ubuntu Budgien ominaisuudet

  • Budgie Desktop – Budgie Desktop -tiimi päätti alun perin tehdä asioita eri tavalla työpöytäympäristössä, joka sai alkunsa silmänruokamaineesta.
  • Rolling-like päivitykset – Ubuntu Budgien verkkosivustolla olevan väitteen ja aikaisemman kokemuksen perusteella päivitykset ovat olleet melko usein ja luotettavia, varsinkin valtavirtaan verrattuna.
  • Steam Ready – Jos kuitenkin harkitset pelaamista vuonna 2022, harkitsen ensin pilvimäisen Stadian vaihtoehtoja, jotka kaikki ovat alustan agnostikkoja luontaisen selainluonteensa vuoksi.
  • Accounts Sync – GNOME-edun ansiosta – pystyy räätälöimään online-tilikokemuksesi niin, että ne ovat käyttöjärjestelmän alkuperäisiä.

Ubuntu Budgie tuntuu täydelliseltä yhdistelmältä Archin rullaavaa julkaisumallia yhdistettynä pahan kauniiseen moderniin työpöytäympäristöön ja laajaan Ubuntun sovelluskantaan, jonka pääosassa on GNOME-hyväksytty. Se ei todellakaan jätä juurikaan toivomisen varaa yleisen käyttäjän näkökulmasta – vaikkakin rullaava malli.

Jos kyseessä on suosittu käyttöjärjestelmä, joka rastittaa useimmat ruudut, Budgie voittaa kädet alas. On kuitenkin pidettävä mielessä tärkeä huomautus, joka on Ubuntu Budgie -päivitysten pseudo-rullaava julkaisumalli, joka saattaa vaatia totuttelua Ubuntu-pohjaisessa käyttöjärjestelmässä.

On aina ilo käydä läpi vielä yksi Linux-käyttöjärjestelmä, erityisesti sen uudenlaisen tunteen vuoksi. Lyhyessä kokeilussani Budgien kanssa, joka tuntuu 10. kerran, olen tottunut odottamaan tietyn tason mukavuutta käyttöjärjestelmän ja sen toiminnan suhteen.

Yksityiskohtien huomioiminen jää usein huomiotta yleiskäyttöisten käyttöjärjestelmien kokemuksessa, koska ns. distrojen luojat ovat menettäneet taiteelliset aistinsa. Ehkä se on prioriteettien ongelma, mutta se varmasti ilahduttaisi minua ja monia muita käyttöjärjestelmiä, jotka harkitsevat vakavasti silmänruokaa käyttöjärjestelmän kehitystyössään.