5 parasta avoimen lähdekoodin laajennusta ONLYOFFICE Docsille


Jos luulet, että toimistoohjelmistot on suunniteltu yksinomaan tekstien kirjoittamiseen, laskentataulukoiden laskemiseen ja informatiivisten esitysten luomiseen, olet väärässä. Jotkut toimistopaketit pystyvät tekemään paljon muutakin kuin tavalliset toimistotehtävät.

Yksi merkittävimmistä esimerkeistä on ONLYOFFICE Docs, itseisännöity online-toimistopaketti, joka toimii virheettömästi Linux- ja Windows-palvelimilla. Tässä artikkelissa löydät 5 parasta avoimen lähdekoodin laajennusta, jotka voivat laajentaa merkittävästi sarjan vakiotoimintoja.

vaihtoehto Microsoft Officelle Linux-pohjaisille käyttöjärjestelmille. Lyhyesti sanottuna se on online-toimistopaketti, jonka mukana tulee verkkopohjaiset editorit, joiden avulla voit luoda ja muokata tekstidokumentteja, laskentataulukoita, esityksiä ja täytettäviä lomakkeita selaimessasi.

Sarja on huomionarvoinen täydellisestä yhteensopivuudestaan OOXML-muotojen (DOCX, PPTX ja XLSX) kanssa ja tuesta muille suosituille formaateille, mukaan lukien ODF.

ONLYOFFICE Docs on täydellinen valinta yhteistyöhön seuraavien ominaisuuksien ansiosta:

  • joustavat käyttöoikeudet – täysi käyttöoikeus, tarkistaminen, kommentointi ja vain luku -oikeus asiakirjoille, lomakkeiden täyttö verkkolomakkeille ja mukautettu suodatin laskentataulukoille.
  • kaksi yhteismuokkaustilaa, jotka voit ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä milloin tahansa – Nopea näyttääksesi kaikki muokkaukset reaaliajassa ja tiukka näyttääksesi kaikki muutokset vasta tallennuksen jälkeen.
  • seuraa muutoksia, versiohistoriaa ja versionhallintaa.
  • reaaliaikainen viestintä käyttäjän tunnisteiden, kommenttien ja keskustelujen kanssa.

ONLYOFFICE-dokumentteja voidaan käyttää WordPressissä ja muissa.

Lisäksi ONLYOFFICE Docs tarjoaa ilmaisen työpöytäsovelluksen erilaisille Linux-distroille ja mobiilisovelluksille iOS:lle ja Androidille.

Yksi ONLYOFFICE Docsin suurimmista eduista muihin toimistopaketteihin verrattuna on kyky käyttää laajennuksia. Laajennus on lisäohjelmistotyökalu, joka asennetaan ONLYOFFICE Docsiin sen toiminnallisten ominaisuuksien parantamiseksi. Voit esimerkiksi yhdistää kolmannen osapuolen palvelun tai parantaa käyttökokemusta lisäämällä käyttöliittymäelementtejä.

Kaikki asennetut lisäosat sijaitsevat yhdessä paikassa ylätyökalupalkin Plugins-välilehdellä, joten voit käyttää niitä kätevästi tarvittaessa.

Katsotaanpa nyt hyödyllisimpiä laajennuksia, jotka tekevät ONLYOFFICE Docsista jotain tehokkaampaa kuin perinteinen toimistopaketti.

1. Doc2md

Doc2md on avoimen lähdekoodin työkalu, jonka avulla voit helposti poimia dokumenttimerkkijonoja moduulista tai luokasta ja muuntaa ne yksinkertaiseksi GitHub Flavored Markdown -asiakirjaksi.

Näin voit nopeasti luoda README.md-tiedostoja GitHub-projekteihisi. Ei ole epäilystäkään siitä, että ohjelmistokehittäjät, jotka tarvitsevat Markdown-muotoiltua pelkkää tekstiä, pitävät tätä laajennusta erittäin hyödyllisenä.

2. Draw.io

Draw.io (tunnetaan tällä hetkellä nimellä diagrams.net) on avoimen lähdekoodin sovellus, jonka avulla voidaan luoda erilaisia kaavioita, kuten vuokaavioita, ajatuskarttoja, Venn-kaavioita, arkkitehtuurikaavioita, UML-kaavioita ja paljon muuta.

Verrattuna sisäänrakennettuun kaaviotyökaluun, tämä laajennus tarjoaa suuremman määrän tapoja visualisoida tietoja.

3. Jitsi

Kuka sanoo, että toimistoohjelmistot eivät sovellu viestintään? Jitsin, avoimen lähdekoodin ääni- ja videoneuvottelutyökalun avulla voit kommunikoida muiden käyttäjien kanssa reaaliajassa ilman kolmannen osapuolen sovelluksia.

Tämän laajennuksen avulla voit soittaa ääni- ja videopuheluita suoraan ONLYOFFICE-liittymässä Jitsi SaaS -palvelimen kautta, joten sinun ei tarvitse asentaa mitään.

4. Apertium

Jos käsittelet usein vieraita kieliä, tämä laajennus on sinulle välttämätön. Apertium on avoimen lähdekoodin käännösalusta, jossa on kieliriippumaton konekäännöskone.

Tämän avulla voit kääntää tekstit tarkasti suoraan käsittelemääsi asiakirjaan muutamassa sekunnissa.

5. Zotero

Zotero on se, mitä opiskelijat ja opettajat usein tarvitsevat. Tämä on ilmainen palvelu, jonka avulla voit luoda bibliografioita asiakirjoihin.

Sisäänrakennetun käyttöliittymän avulla voit löytää minkä tahansa haluamasi lähteen ja lisätä siihen viittauksen käyttämällä yhtä käytettävissä olevista lainaustyyleistä.

Kuinka asentaa laajennuksia ONLYOFFICE-dokumentteihin

Tietenkin sinulla on oltava käynnissä oleva ONLYOFFICE Docs -esiintymä Linux-koneellasi, jotta voit työskennellä kolmannen osapuolen laajennuksien kanssa. Jos olet uusi ONLYOFFICE-käyttäjä, tutustu ONLYOFFICE Docsin asennusoppaaseen.

Alkaen ONLYOFFICE Docsin versiosta 7.2, joka tarjoaa paljon uusia ominaisuuksia, kuten uusia käyttöliittymäteemoja ja kieliä, ligatuurien tuki, uudet kenttätyypit täytettäville lomakkeille, Paste Special -pikanäppäimet, tuki OLE-laskentataulukoille ja paljon muuta. ja poista laajennukset käyttämällä upouutta laajennusten hallintaa.

ONLYOFFICE-laajennusten hallinta sijaitsee Plugins-välilehdessä. Kun napsautat johtajakuvaketta, pääset ONLYOFFICE-laajennusten kauppapaikkaan. Löydät sieltä kaikki saatavilla olevat laajennukset, joista jokaisella on lyhyt kuvaus.

Jos haluat asentaa jotain kauppapaikasta, sinun tarvitsee vain löytää tarvitsemasi ja napsauttaa Asenna. Tarvittava laajennus asennetaan automaattisesti muutamassa sekunnissa, ja sen kuvake ilmestyy välittömästi Plugins-välilehdelle. Sinun tarvitsee vain napsauttaa laajennuskuvaketta ja alkaa nauttia sen ominaisuuksista.

Laajennusten hallinnan avulla voit myös poistaa laajennuksia, joita et enää käytä. Tee niin etsimällä laajennus, josta haluat päästä eroon, ja napsauttamalla Poista. Hallintaohjelman Omat laajennukset -osiossa näkyvät kaikki jo asentamasi laajennukset.

Sisäänrakennetun hallintaohjelman lisäksi on myös manuaalinen asennus. Jos pidät tästä menetelmästä, sinun on ladattava vastaava laajennus GitHubista ja asetettava laajennuskansio ONLYOFFICE Docs -kansioon.

Linuxissa polku tähän kansioon on seuraava:

/var/www/onlyoffice/documentserver/sdkjs-plugins/

Joissakin tapauksissa saatat joutua käynnistämään ONLYOFFICE Docsin uudelleen.

Virheenkorjausta varten voit käynnistää ONLYOFFICE Docsin yhdessä sdkjs-plugins-kansion kanssa:

docker run -itd -p 80:80 -v /absolutly_path_to_work_dir:/var/www/onlyoffice/documentserver/sdkjs-plugins/plugin onlyoffice/documentserver-ee:latest

Jos haluat lisätietoja ONLYOFFICE-laajennuksista, niiden toiminnasta ja sellaisen luomisesta itse, voit tutustua viralliseen API-dokumentaatioon.