Suosituimmat Java IDE:t Linux-kehittäjille


Lyhyt: Tässä artikkelioppaassa esitellään yleisimmin käytetyt Java-IDE:t Java-sovellusten kehittämiseen.

Java on korkean tason, olio- ja yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, jota käytetään laajalti kestävien ja turvallisten web- ja työpöytäsovellusten rakentamiseen. Useimmat kehittäjät haluavat työskennellä IDE:n parissa, joka yksinkertaistaa koodin kirjoittamista ja maksimoi tuottavuuden.

Joten mikä on IDE?

IDE (Integrated Development Environment) on ohjelmistosovellus, joka yhdistää kattavan sarjan kehitystyökaluja ja laajennuksia graafiseksi käyttöliittymäksi, joka tekee koodin kirjoittamisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

[Saatat pitää myös: Parhaat IDE:t ohjelmointiin tai lähdekoodin muokkaamiseen Linuxissa]

Java IDE on IDE, joka on erityisesti räätälöity Java-sovellusten kehittämiseen. Java-IDE:t tarjoavat runsaasti työkaluja ja ominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat Java-koodin kirjoittamista. Näitä ovat syntaksin korostus, automaattinen täydennys, live-virheenkorjaus, integrointi versionhallintajärjestelmiin ja paljon muuta.

1. IntelliJ-IDEA

Aloitamme luettelon IntelliJ IDEA:lla, joka on luultavasti yksi useimpien kehittäjien parhaista ja suosituimmista Java IDE:istä. Vuodesta 2022 lähtien IntelliJ IDEA:lla on huomattava 65 %:n markkinaosuus vaikuttavalla 4,3:n käyttäjäarviolla ja valtavalla 89 %:n käyttäjätyytyväisyydellä.

JetBrainsin kehittämä IntelliJ IDEA rakennettiin tavoitteena parantaa käyttökokemusta ja maksimoida kehittäjien tuottavuus. Se on monialustainen IDE, josta on kaksi versiota: Ultimate ja Community Edition.

Community Edition on ilmainen ja avoimen lähdekoodin versio, kun taas Ultimate Edition on patentoitu versio, joka tarjoaa verkko- ja yritystoimintoja. Tutustu kahden painoksen vertailuun.

IntelliJ tarjoaa laajan valikoiman toimintoja ja kriittisiä työkaluja, joiden avulla kehittäjät voivat virtaviivaistaa työnkulkuaan, mukaan lukien:

 • Älykäs koodin täydennys – ehdottaa tietyssä kontekstissa odotettavia luokkien, menetelmien ja kenttien tyyppejä.
 • Framework-kohtainen tuki – Vaikka IntelliJ IDEA rakennettiin IDE:ksi Javalle, se tarjoaa älykästä koodausapua monille muille kielille, kuten HTML, Javascript, SQL, JPQL ja monille muille.
 • Versionhallinnan tuki – IntelliJ IDEA tarjoaa Git-tuen, joka yksinkertaistaa koodin jakamista ja projektien yhteistyötä.
 • Parannetut virheenkorjausominaisuudet – IDE tarjoaa käteviä virheenkorjausominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat puhtaan ja virheettömän koodin kirjoittamista.
 • Lisäosien tuki – IntelliJ tarjoaa joukon laajennuksia, jotka voidaan integroida editoriin, mukaan lukien CSV, merkkijonojen käsittely, Mongo Plugin, Prettier, tietokantanavigaattori ja niin edelleen.
 • Tuottavuuden tehostimet – Tuottavuuden maksimoimiseksi IntelliJ automatisoi tylsiä ja toistuvia tehtäviä, jotta sinulla on enemmän aikaa keskittyä kiireellisiin projekteihin.

2. Apache Netbeans

Apache Netbeans on jälleen yksi mahtava ja monipuolinen IDE Java-ohjelmointikielelle. Apache Software Foundation Oracle Corporationin kehittämä Apache Netbeans on ilmainen ja avoimen lähdekoodin, ja se tarjoaa tuen Windowsille, Linuxille, macOS:lle ja jopa BSD:lle.

Pakkauksen jälkeen IDE toimitetaan kaikkien Java-kehitykseen tarvittavien komponenttien kanssa yhdessä asennustiedostossa. Tämä tarjoaa käyttäjille kaikki edellytykset, kun he aloittavat Java-projektinsa.

Yhdellä silmäyksellä Apache Netbeans tarjoaa seuraavat keskeiset ominaisuudet:

 • Koodin uudelleenmuotoilu kätevillä ja tehokkailla työkaluilla.
 • Mahdollisuus korostaa koodia sekä syntaktisesti että semanttisesti.
 • Tuki muille kielille, kuten HTML, Javascript, PHP ja monet muut.
 • Maven-tuki – Tehokas rakennusautomaatiotyökalu Java-projekteihin.
 • Integraatio Gitin ja muiden versionhallintatekniikoiden kanssa.
 • Helppo integrointi verkkosovelluspalvelimiin, mukaan lukien Tomcat ja GlassFish.
 • Useita virheenkorjaustyökaluja virheiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen, mikä puolestaan maksimoi kehittäjien tuottavuuden.

3. Eclipse IDE

Java- ja C-ohjelmointikielillä kirjoitettu Eclipse IDE on ilmainen ja avoimen lähdekoodin IDE Javalle. Eclipsen markkinaosuus Java IDE:istä on 48 %.

Se tarjoaa rikkaan laajennusekosysteemin, jonka avulla kehittäjät voivat säätää IDE:n toimintoja optimoidun sovelluskehityksen saavuttamiseksi. Lisäksi se tarjoaa tuen laajalle valikoimalle ohjelmointikieliä, mukaan lukien Python, Java, Groovy, C, C++ ja monet muut.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Tuki yli 100 ohjelmointikielelle.
 • Yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä, joka on aloittelijaystävällinen.
 • Erinomainen visuaalisen koodin virheenkorjaustyökalu.
 • Koodin uudelleenmuodostus.
 • Lähdekoodin muotoilu.
 • Koodin automaattinen täydennys.
 • Koodauksen pikakuvakkeet.

4. MyEclipse IDE

Genuitecin kehittämä ja ylläpitämä MyEclipse IDE on tehokas all-in-one IDE, jota käytetään yritysten Java-kehitykseen. Se on rakennettu Eclipse IDE:n päälle ja tarjoaa runsaan kehityskokemuksen tuottavuutta lisäävien työkalujen ja ominaisuuksien ansiosta. MyEclipse tarjoaa 30 päivän kokeilujakson ja hinnoittelu alkaa 35 dollarista vuodessa.

IDE on saatavana Linuxille, Windowsille ja macOS:lle. Se on ihanteellinen dynaamisten ja kestävien Java Enterprise Editionin (Java EE) ja verkkosovellusten luomiseen. Se tarjoaa uusimmat työkalut ja puitteet sekä käyttöliittymä- että taustasovellusten kehittämiseen. Näitä ovat Angular, Vue ja React sekä Bootstrap ja JQuery.

MyEclipsen avulla kehittäjät voivat rakentaa nopeasti Spring-kehysteknologioita Spring-merkintöjä helpottavan koodausälykkään avulla.

Huomattavia ominaisuuksia ovat:

 • Älykäs koodin viimeistely tietotyyppien, määritelmien ja tuontien perusteella.
 • Reaaliaikainen syntaksin vahvistus seurantavirheiden varalta koodauksen aikana.
 • Monipuolinen tuki. Se sisältää ohjattuja toimintoja ikävien tehtävien suorittamiseen, mikä yksinkertaistaa työnkulkua nopeasti.
 • Nopea käyttöönotto nopeiden koodiiteraatioiden ja optimoidun palvelimen käyttöönoton ansiosta.
 • Nopea virheenkorjaus ja testaus.
 • Kehittynyt refaktorointi.
 • Maven-teknologian tuki.

5. BlueJ

BlueJ on ilmainen ja tehokas Java IDE, jota käytetään enimmäkseen koulutus- ja koulutustarkoituksiin. Se on suunnattu aloittelijoille ja sitä käytetään enimmäkseen pienimuotoisten Java-verkkosovellusten kehittämiseen. BlueJ on täysin ilmainen ja tukee Linuxia, Windowsia ja macOS:ää.

BlueJ tarjoaa yksinkertaisen ja siistin käyttöliittymän, joka sopii hyvin aloittelijoille ja ei ole niin ylivoimainen kuin muut juuri mainitsemamme IDE:t. Se tarjoaa interaktiivisen UML-tyyppisen kaavion, joka voi havainnollistaa sovelluksen graafisen luokkarakenteen kehitystä päänäytöllä. Voit luoda ja testata objekteja helposti käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta, joka on yhdistetty IDE:n interaktiivisiin työkaluihin.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Yksinkertainen, puhdas ja intuitiivinen käyttöliittymä.
 • Vuorovaikutteinen objektien luominen ja testaus.
 • Mahdollisuus kutsua Java-koodia kääntämättä sitä.
 • Ruskas portaali opetusresursseja varten.
 • Ainutlaatuinen laajuuden korostus.
 • Esinetarkastus.

Toisaalta BlueJ ei ole ihanteellinen suuriin projekteihin, koska se tarjoaa vain alkeellisia ominaisuuksia ja työkaluja, joita tarvitaan koulutustarkoituksiin. Se ei tarjoa koodin automaattista täydentämistä, automaattista muotoilua ja koodin sisennystä muiden edistyneiden IDE:iden ominaisuuksien ohella.

6. Dr. Java

Dr. Java on toinen aloittelijaystävällinen Java IDE, jota suositellaan opiskelijoille. Se on kevyt IDE, jonka JavaPLT-ryhmä on kehittänyt ja ylläpitänyt.

Dr. Java on ilmainen ja tarjoaa yksinkertaisen ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka on sotkuton. Tämän tarkoituksena on antaa aloittelijalle mahdollisuus päästä liikkeelle ja keskittyä koodin kirjoittamiseen ilman, että muut ominaisuudet vievät hänet pois. Lisäksi se tarjoaa interaktiivisen ympäristön, jonka avulla ohjelmoijat voivat helposti testata ja korjata sovelluksiaan.

Vaikka Dr. Java ei ole yhtä tehokas kuin muut IDE:t, kuten IntelliJ IDEA tai Apache Netbeans, se tarjoaa perusominaisuuksia koodin kirjoittamisen yksinkertaistamiseksi, mukaan lukien:

 • Koodin automaattinen täydennys
 • Koodin sisennys
 • Syntaksin väritys
 • Aulujen yhteensopivuus

7. Greenfoot IDE

Silti aloittelijoille ihanteellisissa Java IDE:issä meillä on Greenfoot IDE, joka on Java IDE, joka on suunniteltu tekemään Javan oppimisesta helppoa ja hauskaa oppijoille. Se on täysin ilmainen ja tukee Linuxia, Windowsia ja macOS:ää.

GreenFoot tarjoaa interaktiivisen ympäristön opiskelijoille tai aloittelijoille hienojen sovellusten, kuten 2D-pelien, kehittämiseen. Se tarjoaa myös hyviä online-opetusohjelmia ja dokumentaatiota oppimistarkoituksiin.

Aivan kuten Dr. Java, Greenfoot IDE on tehty vain koulutustarkoituksiin, joten se ei tarjoa edistyneitä ominaisuuksia. Siitä huolimatta se tarjoaa perusominaisuuksia, kuten:

 • Interaktiiviset visuaaliset työkalut ohjelmoinnin helpottamiseksi.
 • Kattava verkkodokumentaatio aloittelijoille.
 • Alusta, joka on suunnattu 2D-sovellusten helppoon kehittämiseen.

8. JDeveloper IDE

JDeveloper on Oraclen kehittämä ja ylläpitämä Java IDE. Se on ilmainen ja täysimittainen IDE, joka tukee koko ohjelmistokehityksen elinkaarta: ohjelmistosuunnittelun alkuvaiheesta ohjelmiston käyttöönottoon.

JDeveloperin mukana tulee sulautettu Oracle Application Server, joka tarjoaa työkalut Java-sovellusten, kuten servlettien, luomiseen ja niiden suorittamiseen helposti.

Voit luoda Java-ohjelmia, testata niitä ja korjata niitä helposti. Java-sovellusten kehittämisen lisäksi JDeveloperillä voidaan kehittää sovelluksia muilla kielillä, kuten PHP ja JavaScript, sekä HTML ja XML.

9. Apple Xcode IDE

Xcode on Applen kehittämä tehokas ja monipuolinen IDE, joka on suunnattu Java-sovellusten kehittämiseen iOS:lle, tvOS:lle, iPadOS:lle tai watchOS:lle.

Xcode tarjoaa kaikki työkalut ja ominaisuudet, joita tarvitset sovellusten suunnitteluun, kehittämiseen, testaamiseen ja käyttöönottoon kaikilla Apple-alustoilla. Voit koodata Swift- ja SwiftUI-sovelluksia saumattomasti edistyneiden työkalujen ja parannetun koodieditorin ansiosta. Lisäksi voit ottaa käyttöön myös Xcode Cloudille, AppStorelle ja TestFlightille.

Xcode parantaa tuottavuuttasi monilla ominaisuuksilla, kuten:

 • Smart Coden viimeistely.
 • Lisä Java-malleja ja koodinpätkiä helpottavat koodauskokemustasi.
 • Integraatio Swiftin ja SwiftUI:n kanssa. SwiftUI on välittömästi interaktiivinen ja sisältää käyttöliittymämuunnelmia, kuten vaaleita ja tummia teemoja.
 • Integraatio Cocoa Touch Frameworkin kanssa.
 • Interaktiivinen Interface Builder -suunnittelupohja, joka yksinkertaistaa käyttöliittymien suunnittelua ilman koodin kirjoittamista.

10. Codenvy

Codenvy on usean alustan kehittäjätyötila, joka tarjoaa sekä pilvipohjaisia että paikallisia käyttöönottoja. Sitä voidaan käyttää pilvessä (sekä julkisissa että yksityisissä pilvissä) tai asentaa mihin tahansa käyttöjärjestelmään, johon on asennettu Dockerin versio 1.11 tai uudempi. Se on testattu perusteellisesti erilaisissa Linux-, Windows- ja macOS-malleissa.

Codenvy tarjoaa virtuaalisia työtiloja, joiden avulla kehittäjät voivat koodata sovelluksiaan ikään kuin ne käyttäisivät asennettua IDE:tä. Käynnistääksesi IDE:n Docker-säilöstä paikallisessa järjestelmässäsi, suorita komento:

$ docker run codenvy/cli start

Kun säilö on käynnistetty, käytä IDE:tä verkkoselaimella seuraavasta URL-osoitteesta.

http://localhost

Tämän jälkeen kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana/salasanana.

Kun uusi projekti käynnistetään, olemassa olevat Docker- ja Compose-tiedostot määrittävät tuotannon suoritusajat. Codenvyn tilaushinta alkaa 30,00 dollarista kuukaudessa

Codenvyn tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Virtuaaliset työtilat koodaussovelluksia varten.
 • Paljon laajennuksia ja sovellusliittymiä.
 • Integraatio Eclipse Che Browser IDE:n kanssa.
 • Mahdollisuus automatisoida sovellustesi elinkaari.
 • Mahdollisuus jakaa työtiloja tiimien ja ulkoisten käyttäjien kanssa.

11. jGRASP

Lopuksi tässä luettelossa on jGRASP, joka on ilmainen ja kevyt IDE, joka on tehty kehittäjille, jotka haluavat yksinkertaisen ja kevyen IDE:n. Se tarjoaa ohjausrakennekaavioita ja monimutkaisuusprofiilin sekä tarjoaa myös staattisia visualisointeja lähdekoodin rakenteesta.

jGRASP:n avulla voit luoda uusia projekteja tyhjästä tai muokata olemassa olevia projekteja. Java-tuen lisäksi IDE tukee myös muita kieliä, kuten c, C++, Objective C ja Python.

Muita ominaisuuksia ovat:

 • Koodin automaattinen täydennys.
 • Javan hallintarakennekaaviot.
 • Dynaamisten objektien katseluohjelmien integrointi.
 • Katselukangas, joka sopii erityyppisille kehittäjille.
 • Graafinen virheenkorjaus.

Tämä oli yhteenveto joistakin laajalti käytetyistä Java IDE:istä. Olemme käsitelleet sekä monipuolisia ja kevyitä IDE:itä että aloittelijoille ja Java-ohjelmointia opiskeleville opiskelijoille suunnattuja. Kuten olet nähnyt, lähes jokaiselle löytyy IDE; aloittelijoista kokeneisiin kehittäjiin.

Tiedätkö muita parhaita tai avoimen lähdekoodin Java IDE:itä Linux-kehittäjille? Kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa.